Kapelica Majci Božjoj - Miljci

Zavjetna kapelica Majci Božjoj od kamenitih vrata podignuta je 2007. u Aržanu, zaseok Miljci, a blagoslovljena je 11. kolovoza iste godine. Blagoslovio ju je mjesni župnik don. Ante Čipčić uz nazočnost stotinjak vjernika, što iz Aržana, što iz Zagreba i okolnih mjesta.

Nakon dijagnosticiranja (4.4.2004. g.) teške bolesti, njegovoj tada 17. godišnjoj kćeri Petri, Josip Miljak se molio i zavjetovao Majci Božjoj izgraditi kapelicu u svom rodnom mjestu. Od 4. - 24. travnja svakodnevno se molio i palio svijeću na Kamenitim vratima u Zagrebu, a nakon toga nastavio sa svakodnevnim molitvama sve do danas, a i dalje.

Petra je nakon gotovo dvogodišnjeg liječenja, zahvaljujući liječnicima i snazi koju nam je podarila Majka Božja, danas zdrava djevojka i uspješna studentica prava.

Kapelica je prije svega podignuta u čast i slavu Majke Božje zbog toga što ih je stavila na kušnju, a istovremeno im podarila snagu vjere za koju, iako vjernici, nisu ni znali da postoji u tom obliku i veličini.

Upravo je glavni motiv graditelja kapelice bial ta nevjerojatna čvrstina vjere u dugotrajnim danima i noćima cijelog trajanja neizvjesnog liječenja. Doista ni jednog trenutka nije pomislio: Bože zašto si njoj to dao, nego je to prihvatio kao dar Božji.

Želja mu je da kapelica, kao ovozemaljski simbol, svjedoči o čvrstini vjere u Boga i da nikada ni najmanje ne posumnjamo u Njega.
 

Posljednje vijesti

Nove stranice ZD Aržana

Prestavljamo Vam nove, sadržajnije web stranice Zavičajnog društva Aržana.

Cilj ovih web stranica je predstavljanje ...


Apartmani S-A
Facebook profil zavičajnog društva Aržano